Igienă Dentară

Top 5 întrebări despre periuțele cu ionizare

Cu toții știm că igiena orală este extrem de importantă pentru menținerea unor dinți sănătoși. Și avem la dispoziție o mulțime de tehnologii, metode de periaj dentar și produse de igienă care să ne faciliteze menținerea unui obicei de îngrijire dentară corect.

Însă, care este rolul ionizării într-o rutină orală corectă?

Ionizarea este un proces de schimbare a polarității dinților. Fiecărui element din natură îi este atribuit o sarcină pozitivă (+) sau o sarcină negativă (-). Sarcinile opuse se atrag. În același mod, placa bacteriană, care are o sarcină pozitivă (+), este atrasă pe suprafața dintelui, care are o sarcină negativă (-). Ionizarea este procesul prin care polaritatea dinților este schimbată din sarcină negativă (-) în sarcină pozitivă (+). În acest mod, placa bacteriană (+) nu se va mai depune la fel de rapid pe dinți (+). Întregul proces de ionizare este temporar și trebuie repetat pentru a-și dovedi eficiența.

Cum funcționează periuțele cu ionizare?

Periuțele cu ionizare au încorporat un sistem brevetat în Japonia, cu eficiență dovedită clinic. Mânerul periuțelor cu ionizare conține un mecanism denumit IONIPAD, format dintr-o sursă de alimentare și o bandă metalică. Procesul de ionizare este activat prin menținerea unui deget umed pe banda metalică. Ionizarea este insesizabilă, iar întregul periaj dentar decurge la fel ca unul obișnuit. Doar rezultatele diferă. Studiile au arătat că periuțele cu ionizară curăță cu 48% mai multă placă bacteriană decât o periuță obișnuită.

Care sunt avantajele ionizării?

Placa bacteriană nu se mai depune atât de ușor pe dinți și, astfel, scade riscul apariției cariilor. Nu are efecte adverse, este potrivită pentru copiii de toate vârstele și pentru adulți. Iar un avantaj considerabil este că o poți folosi și fără pastă de dinți, dar cu rezultate la fel de eficiente. Pe lângă schimbarea polarității, ionizarea are și proprietăți antibactericide. Menține capătul periuței de dinți igienizat și permite utilizarea eficientă, chiar și fără pastă de dinți.

Copiii pot utiliza periuțele cu ionizare?

Periuțele cu ionizare sunt recomandate copiilor peste 4 ani. În varianta pentru copii, capătul cu peri moi de diferite lungimi și designul practic și colorat al mânerului sunt realizate special pentru ca periuța să poată fi folosită ușor de cei mici. Eficiența periuței, chiar și fără pastă de dinți, o transformă într-un aliat de nădejde în menținerea igienei orale timpurii.

Periuțele cu ionizare pot fi utilizate în timpul tratamentului ortodontic?

Ionizarea nu interferează cu aparatele dentare, ci ajută la o curățarea mai eficientă a cavității orale, chiar și cu aparate de contenție fixe sau mobile. Procesul de ionizare funcționează și în jurul brackeților aplicați, unde se depune preponderent placa bacteriană. Astfel, scade riscul apariției cariilor în zonele greu accesibile în timpul periajului. Capetele de diferite durități fac posibilă utilizarea periuței și pentru dinții sensibili deseori după procesul de activare a aparatului dentar.

Compania japoneză IONICKISS este o întreprindere cu tradiție familială, bazată pe o tehnologie unică patentată pentru curățarea dinților prin ionizare. Pentru sfaturi personalizate de igienă orală și consultanță specializată în alegerea periuțelor cu ionizare, accesează Pagina de Contact