1.Informații privind exercitarea dreptului de retragere

Aceste prevederi se completează cu legea 365/2002 privind comerțul electronic republicata si modificata si cu OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii.

2.Politica de retur

Conform OUG 34/2014 aveți dreptul de a va retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele si fără a suporta penalități în termen de 14 zile. Perioada de retragere expira după 14 zile începând de la ziua la care intrați dumneavoastră în posesia fizica a produselor.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a va retrage din prezentul contract, utilizând o declarație neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin  e-mail la adresa de posta electronica office@ionickiss.ro

Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

3.Consecințele retragerii

Daca va retrageți, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării, cu excepția costurilor suplimentare determinate de faptul ca ați ales alta modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate si, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a va retrage din prezentul contract.

Costurile suplimentare reprezintă orice costuri (transport, livrare, diminuare a valorii produselor care rezulta din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii calităților si funcționarii produselor, taxe poștale sau de orice alta natura) care urmează a fi suportate de consumator cu ocazia exercitării dreptului de retragere. Costurile aferente serviciului de curierat nu sunt returnabile. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeași modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzacția inițiala. Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-ați furnizat dovada ca ați trimis înapoi produsele.

În cazul în care ați recepționat produse în legătura cu contractul, expediați produsele la  locația afișata pe pagina de Contact al site-ului www.ionickiss.ro, fără întârzieri nejustificate si, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ați comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Condițiile dreptului de retragere se aplica doar consumatorilor persoane fizice, definite in art. 2, pct.1 al OUG 34/2014.

Va trebui sa suportați costul direct al returnării produselor. Consumatorul este responsabil de integritatea produsului pana la intrarea in posesia magazinului

Sunteți responsabil pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților si funcționarii produselor.

La solicitarea si cu acordul consumatorului, SC FIRST STEP CONSULTING SRL poate recomanda cumpărătorului achiziționarea altui produs de o calitate si la un preț echivalente cu cele solicitate în prima comanda. Comanda inițiala va fi anulata la data confirmării comenzii produsului/produselor ce înlocuiesc produsul inițial.

Daca va gândiți sa returnați produsul, nu îl utilizați! Nu puteți utiliza produsele pe care le-ati primit, înainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vânzare-cumpărare. Dreptul de retragere exista pentru a va permite sa examinați produsul așa cum ați face-o într-un magazin, nu pentru a va oferi 14 zile de utilizare gratuita.

Nu pot fi returnate produsele care:

  • au făcut obiectul unei comenzi speciale
  • au fost distinct personalizate la cererea consumatorului
  • prezinta urme de lovire, deteriorare, uzura
  • au fost desigilate si nu mai au ambalajul original intact, cu toate accesoriile si eticheta integre.
  • sunt puse prin orice mijloc într-o stare necorespunzătoare repunerii în vânzare

 

SC FIRST STEP CONSULTING SRL va suporta cheltuielile de retur daca acesta îi este imputabil. (Produsele primite nu corespund comenzii, sunt altele decât cele solicitate prin transmiterea acesteia).

Pentru alte informații legate de returul produselor va rugam sa ne contactați  la adresa de email office@ionickiss.ro .

4.Program de lucru, livrări, termene

-O comanda poate fi plasata in orice moment dar perioada de procesare este de Luni pana Vineri in intervalul orar 8-16, exceptând sărbătorile legale.

– Produsele disponibile in magazinul online pot fi livrate  prin curier.

– Termenul de livrare pentru produse este de 48-72 ore din momentul confirmării platii.

. Pot exista întârzieri fata de termenul de livrare stabilit in momentul confirmării comenzii; in acest caz administratorul nu își asuma nici o răspundere in numele firmelor de curierat.

-Administratorul isi asuma responsabilitatea in privința livrării produselor comandate de cumpărător. Riscul pieirii bunului se transfera la cumpărător in momentul predării efective a bunului.

5.Obligațiile cumpărătorului

– sa furnizeze informații reale, corecte si actuale despre entitatea sa atunci când acestea i se cer, in caz contrar exista posibilitatea refuzării comenzilor;

– sa accepte soluționarea eventualelor probleme in termen de 30 de zile de la data sesizării acestora printr-un email adresat  administratorului;

– sa accepte TERMENII SI CONDITIILE administratorului odată cu lansarea comenzilor si sa achite contravaloarea mărfii prin metodele puse la dispoziție, la momentul transmiterii comenzii

6.Obligațiile vânzătorului

-sa pună la dispoziția utilizatorilor gratuit informații profesionale cu privire la produsele si serviciile sale. Conținutul publicat in  magazinul virtual are caracter orientativ. Caracteristicile produselor si documentația tehnica aferenta acestora afișate pe site sunt puse la dispoziție de catre producători si furnizori. Imaginile produselor sunt afișate cu titlu de prezentare. In funcție de lotul in care au fost fabricate, aspectul real al produsului poate diferi.

– sa livreze produsele in cel mult 30 zile de la confirmarea livrării, daca acestea sunt in stoc;

– sa utilizeze datele personale colectate de la clienți/utilizatori in concordanta cu politica de Protecție a datelor cu caracter personal (GDPR) afișata pe site.