Igienă Dentară

Infecțiile dentare de rădăcină

Înțelegerea și tratarea infecțiilor radiculare: evitați problemele dentare grave

Când vine vorba de sănătatea orală, mulți dintre noi ne concentrăm pe părțile vizibile ale dinților noștri: coroanele, smalțul și gingiile. Dar știai că rădăcinile tale pot fi și o sursă de infecții dentare majore?
Infecția dentară de rădăcină poate provoca dureri severe și deteriorarea dintelui dacă este lăsată netratată. În această postare, vom arunca o privire mai atentă la ceea ce cauzează infecțiile rădăcinilor dinților și ce puteți face pentru a le preveni și trata.

Cauzele infectiilor rădăcinii dintelui

Rădăcinile dinților noștri sunt înconjurate de un strat de os și țesut moale cunoscut sub numele de ligament parodontal. Când acest țesut se infectează, poate provoca formarea unui abces sau a unui buzunar de puroi la capătul rădăcinii dintelui. Un abces este o colecție de lichid bacterian gălbui care poate provoca dureri severe, umflături și chiar febră.
Cea mai frecventă cauză a infecțiilor rădăcinii dentare este o carie adâncă sau un dinte crăpat. Când bacteriile intră în dinte printr-o fisură sau cavitate, ele pot infecta pulpa, nervii și vasele de sânge din interiorul dintelui. Dacă este lăsată netratată, infecția se poate răspândi la ligamentul parodontal și în cele din urmă la os.

Simptomele unei infecții ale rădăcinii dinților pot include:

  • Durere severă la mușcare sau mestecat
  • Sensibilitate la temperaturi calde si reci
  • Umflarea sau înroșirea gingiilor
  • Un gust sau un miros urât în ​​gură
  • O umflătură asemănătoare unui coș pe gingii

 

Prevenirea și Tratamentul

Cea mai bună modalitate de a preveni o infecție a rădăcinii dentare este să practicați o bună igienă orală și să vă consultați regulat medicul dentist pentru controale și curățări. De asemenea, dentistul dumneavoastră poate identifica orice carii sau crăpături în dinți înainte ca aceștia să aibă șansa de a se infecta.
Dacă dezvoltați o infecție a rădăcinii dintelui, tratamentul va depinde de severitatea infecției și de sănătatea generală a dintelui dumneavoastră.
Stomatologul dumneavoastră vă poate recomanda o procedură de canal pentru a îndepărta pulpa infectată și nervii din dinte, urmată de o coroană pentru a proteja structura dentară rămasă.
În unele cazuri, dintele poate fi necesar să fie extras.
În concluzie, infecțiile rădăcinilor dentare sunt o problemă gravă de sănătate orală, care poate provoca dureri severe și deteriorarea dinților tăi dacă este lăsată netratată.
Practicând o bună igienă orală, folosind produse dentare ionizante de înaltă calitate, vizitând regulat medicul dentist și căutând tratament la primele semne de infecție, puteți ajuta la prevenirea și tratarea infecțiilor rădăcinilor dentare.