Igienă Dentară

Dinți crăpați

Dinți crăpați

 

De ce se sparg dinții: înțelegerea cauzelor și prevenirea acestui fenomen

Dinții crăpați pot fi o problemă dureroasă și iritantă, dar cu cunoștințele adecvate, puteți preveni apariția disconfortului.

Cariile dentare sunt de obicei cel mai frecvent motiv pentru crăparea dinților.

Când placa și bacteriile se acumulează pe dinți, acestea pot deteriora smalțul. Smalțul slab ar putea duce la fisuri mici – iar fisurile mici devin mai mari pe măsură ce trece timpul.

Unele dintre simptomele pe care le puteți simți:

  • Durere
  • Sensibilitate
  • Umflare

O altă cauză comună este scrâșnirea dinților, care poate produce multă presiune și poate cauza crăparea dinților.

Pentru a preveni crăparea dinților, ca și în cazul tuturor altor probleme dentare, este nevoie de o bună igienă orală, care include:

  • spălarea dinţilor de două ori pe zi
  • folosirea aței dentare zilnic
  • folosind o apă de gură antiseptică (din când în când, nu zilnic)

Dar știați că nu toate periuțele de dinți sunt create egale?

Vă prezentăm Ionickiss, o periuță de dinți inovatoare care este o categorie proprie în lumea stomatologiei.

Alimentate de ioni negativi, periuțele de dinți Ionickiss valorifică puterea naturii pentru a îndepărta eficient placa, bacteriile și petele. Tot ce trebuie să faceți este să vă umeziți degetul înainte de utilizare.

Pe lângă utilizarea periuței de dinți potrivite, este, de asemenea, important să vizitați regulat medicul dentist pentru curățări și controale. Stomatologul dumneavoastră poate identifica din timp orice probleme potențiale cu dinții dumneavoastră și vă poate ajuta să preveniți ca acestea să devină probleme mai grave.

Dacă ajungeți cu un dinte crăpat, nu intrați în panică. Stomatologul dumneavoastră vă poate ajuta să rezolvați problema cu o varietate de tratamente, cum ar fi lipirea, coroanele sau canalele radiculare.

În concluzie, dinții crăpați pot fi o problemă dureroasă și enervantă, dar cu cunoștințele și instrumentele potrivite, puteți preveni în primul rând să se întâmple acest lucru.Asigurați-vă că mențineți o igienă orală bună, vizitați-vă regulat medicul dentist și utilizați numai cele mai bune produse pentru dumneavostră.