Igienă Dentară

Cele mai bune alternative la pasta de dinți convențională

Suntem cu toții de acord că igiena dentară este una dintre cele mai importante precauții medicale pentru tine. Încă din copilărie, de-a lungul vieții, auzim despre nevoia de pastă de dinți convențională, vizite la stomatologie, controlul consumului de zahăr procesat și accent pe zâmbete și frumusețea dinților albi.

Și, așa cum ni s-a spus și am învățat, am aplicat.

Dar suntem învățați corect?

Astăzi, opțiunile de pastă de dinți fără prescripție medicală sunt foarte răspândite pe piață, dar, în realitate, alegerea celei mai bune – cea mai sănătoasă pastă de dinți nu este deloc ușor.

Cu toate acestea, oamenii par să se întoarcă din ce în ce mai mult la natură – alternative sunt luate în considerare.

Ingredientele sintetice ale produselor de igienă sunt folosite aproape universal, iar oamenii încep să reacționeze. Reacțiile alergice provoacă teamă de ceea ce este conținut în aceste produse, iar pasta de dinți a fost selectată cu grijă.

În ciuda multor mărci de pastă de dinți și chiar mai multor arome, există oameni care pur și simplu nu se pot obișnui cu mirosul și gustul lor și nimic nu ajută, decât pasta de dinți din propria bucătărie.

 

ASCENSIUNEA PASTEI DE DINȚI NATURALE

Ați auzit vreodată de termenul de pastă de dinți naturală? Stiți ce inseamna?

Vă explicăm noi…

sunt ingrediente care au un efect pozitiv asupra cariilor dentare și sunt foarte eficiente in indepartarea bacteriilor. Acestea sunt ingrediente naturale și sigure pentru corpul nostru, astfel încât să puteți ajusta gustul pastei de dinți pentru dvs. Astăzi avem de ales. Noi decidem dacă cumpărăm o pastă de dinți clasică fără prescripție medicală sau facem o pastă de dinți de casă pe bază naturală.

CE CONȚINE O PASTĂ DE DINȚI COMERCIALĂ? 

Acesta nu este un chestionar, dar puteți enumera câteva dintre caracteristicile de bază ale pastei de dinți pe care o utilizați.

De exemplu, unele sunt albe sau  de alte culori, cu mirosuri și gusturi diferite.

Dar ați citit vreodată declarațiile de produs și v-ați familiarizat cu ingredientele pastei de dinți?

Unele dintre aceste ingrediente din pasta de dinți pot fi dăunătoare sănătății tale dentare și fizice. Este recomandabil să acordați atenție prezenței și proporției de fluor, aluminiu, spumă sintetică și diferite arome.

Fluorul este un ingredient conținut în aproape toate pastele de dinți. Dozele mici sunt bune, deoarece previne bacteriile care produc carii.

Totuși, eventualele doze mari de fluor din pasta de dinți pot provoca modificări permanente ale dinților tăi, în special pete albe și fluoroză (cavități și adâncituri pe suprafața dinților tăi).

Doza zilnică recomandată de fluor este de 4-10 miligrame, 2 grame sunt considerate letale, iar pasta de dinți conține 0,31 grame la 100 de grame de produs.

Laurilsulfat de sodiu (SLS) 

Poate cel mai periculos ingredient din produsele de îngrijire personală (paste de dinți comerciale), este laurilsulfatul de sodiu (SLS).

Rolul său principal este de a produce o spumă și oferă consumatorilor impresia că pasta de dinți este eficientă.

Cu toate acestea, SLS este foarte coroziv și dăunător țesutului pielii. Inclus în majoritatea șampoanelor, inclusiv în produsele pentru bebeluși, efectele sale nocive pot provoca iritații oculare, efecte de creștere a părului și chiar modificări ADN.

Este rapid absorbit și depus în țesuturile corpului, în special în inimă, ficat, plămâni și creier.

Triclosan în pasta de dinți 

Triclosanul este un clorofenol (frecvent în compoziția pastei de dinți), care este suspectat că provoacă diverse iritații ale pielii, afectează activitatea hormonilor sexuali și provoacă infertilitate. Expunerea prelungită la Triclosan poate afecta ficatul, rinichii, inima și plămânii și poate reduce eficacitatea sistemului imunitar.

PASTA DE DINȚI DE CASĂ – ALTERNATIVA SĂNĂTOSĂ

Dacă nu ți-a plăcut ceea ce ai citit despre nocivitatea ingredientelor în paragrafele anterioare, s-ar putea să decizi să-ți faci propria pastă de dinți din ingrediente naturale și sănătoase.

Pentru cei care decid să facă acest lucru, iată câteva caracteristici de bază ale pastei de dinți naturale:

– nu contine fluor, agenti de spumare, ingrediente sintetice, parfumuri

– extractele de plante au efect antiseptic si astringent,

– ajuta la intarirea smaltului dintilor- previne dezvoltarea cariilor,

– prezinta actiune antiinflamatoare locală,

-respirație răcoritoare,

– efectul benefic al plantelor medicinale,

– elimină sângerarea gingiilor,

 

REȚETA DE PASTĂ DE DINȚI NATURALĂ 

Vă împărtășim o pastă de dinți naturală care este sănătoasă pentru dinții tăi și are, de asemenea, efect de albire. Este ușor de făcut acasă și ai nevoie doar de trei ingrediente:

– turmeric

– praf de copt

– ulei de cocos.

Pune două lingurițe de ulei de cocos într-un castron.Două lingurițe de bicarbonat de sodiu.Adăugați 4 lingurițe de turmeric.

Apoi amestecați totul bineUtilizarea pastei de dinți naturale:

1. Aplică pasta pregătită pe periuța de dinți și periază-ți dinții cu un masaj ușor al gingiilor..

2. Apoi clătiți-vă gura cu apă.

Pasta de dinți preparată astfel nu este dăunătoare, chiar dacă este înghițită.Mai ales când vorbim despre copii.

INGREDIENTE SĂNĂTOASE, PASTA DE DINȚI SĂNĂTOASĂ

ULEIUL DE COCOS este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri din lume. Aproximativ 62% din uleiul de cocos este făcut din acizi grași, iar 91% dintre aceste grăsimi sunt grăsimi saturate.

În funcție de temperatură, poate fi lichid sau solid. Cu cât temperatura este mai rece, cu atât este din ce in ce mai tare, iar cu cât temperatura este mai mare, aproximativ 22, 24 de grade si mai mare, cu atât este mai lichida.

Multe dintre grăsimile pe care le consumăm sunt digerate lent, dar grăsimile din uleiul de cocos sunt transformate în combustibilul nostru în doar trei etape de digestie. Conține vitaminele A și E, care sunt cele mai eficiente în îndepărtarea bacteriilor. De asemenea, s-a dovedit ca un remediu natural pentru boala Alzheimer. Previne bolile de inima si tensiunea arteriala, trateaza infectiile tractului urinar, infectiile rinichilor, protejeaza ficatul, intareste sistemul imunitar si previne afectiunile gingiilor si cariile dentare.

TURMERIC este rădăcina unei plante din familia ghimbirului care crește în principal în Asia de Sud. Acest condiment a fost folosit de mii de ani în scopuri medicinale.

Ingredientul medicinal activ al TURMERICULUI se numește CURCUMINĂ. Acționează ca un antioxidant puternic și are proprietăți antiinflamatorii.

Turmericul este foarte bun pentru igiena orală.

REVOLUȚIE ÎN PERIUȚELE DE DINȚII – CU ACEASTA TEHNOLOGIE REVOLUȚIONARĂ A PERIUȚEI DE DINȚI NU AI NEVOIE NICI MĂCĂR DE PASTA DE DINȚI! 

În paragrafele anterioare v-am atras atenția asupra unora dintre dezavantajele și pericolele utilizării pastei de dinți din comerț. De asemenea, am subliniat avantajele folosirii pastei de dinți naturale.

V-am dat chiar și o rețetă să o faceți acasă… Sper că o veți încerca.

Acum gândiți-vă pentru o clipă la aceste situații..

Ești într-o călătorie de afaceri…

Ai nevoie de o reîmprospătare rapidă după prânz…

Copiii tăi urăsc pasta de dinți?

Nu trebuie să vă faceți griji pentru acestea niciodată. Avem o SOLUȚIE.Periuțele de dinți cu tehnologie nou-nouță IONICKISS funcționează la fel de bine cu sau fără pastă de dinți.

Deci nici nu ai nevoie de pasta de dinți!

Tot ce trebuie să faci este să te speli pe dinți, iar ionii se vor ocupa de tot.

Vrei să citești și să afli mai multe despre această periuță de dinți IONICKISS? Încearcă azi! www.ionickiss.ro