Igienă Dentară

Aparatele dentare și rezistența periei de ionizare

Aparatele dentare sunt unul dintre cele mai eficiente instrumente din stomatologia de astăzi în corectarea neregulilor dentare. Funcția lor este importantă nu numai în îndreptarea imperfecțiunilor estetice, ci și în defectele grave ale mușcăturii. După aplicare, pacientul trebuie să pună mai mult accent pe igiena orală, deoarece mediul din gură s-a schimbat și este important să se adapteze tehnica de curățare la acest mediu.

Astăzi, există o serie de aparate ortodontice, pe care le împărțim în trei tipuri: fix, scanare și folie. Aparatele dentare și folia pot fi îndepărtate din cavitatea bucală și dinții curățați în mod standard. Este important să țineți cont de igiena scanerului în sine și să îl curățați regulat.

Cu aparate, procesul este puțin mai complicat, le împărțim în funcție de tipul de material folosit din care sunt fabricate încuietorile, în special metalice și ceramice. Cele mai recente tipuri de aparate dentare fixe pot fi aplicate și în interiorul dinților. În toate aceste specii se află un conac special dinte lipit cu adeziv, care devine un potențial punct de acumulare a plăcii. Din păcate, un aparat fix complică foarte mult igiena cavității bucale și, în cel mai rău caz, dacă este efectuat incorect, poate duce la deteriorarea ireversibilă. Bacteriile se așează în jurul încuietorii, unde demineralizează smalțul, ceea ce înseamnă că produsele acide ale metabolismului bacterian perturbă structura smalțului. Dacă acest proces continuă în straturile mai adânci ale dintelui, deteriorarea devine ireversibilă și apare un defect estetic în dinte sub forma unei pete albe cretoase. Nu este prea departe de ea să dezvolte cariile dentare. După scoaterea dispozitivului, este posibil ca pacientul să nu aibă un zâmbet atât de frumos și strălucitor pe cât se aștepta de la tratament.

Când îngrijește dinții cu aparate fixe, pacientul nu se poate descurca fără alte mijloace de igienă dentară. Un factor important este utilizarea periilor interdentare, precum și a unei perii cu un singur pachet împreună cu o perie pentru curățarea de rutină. Toate spațiile interdentare trebuie curățate cu o perie interdentală. Este important să rețineți că dinții vor fi în mișcare pe tot parcursul tratamentului și spațiile interdentare vor fi reduse sau mărite, deci este important să aveți mai multe dimensiuni de perii interdentare în stoc și să consultați periodic un igienist dentar cu privire la utilizarea lor . Cea mai importantă componentă a spălării dinților cu aparat dentar este, fără îndoială, periuța de dinți cu un singur pachet cu care pacientul ortodontic își curăță dinții în jurul încuietorii folosind mișcări scurte și brahiale. Cu o perie cu un singur pachet, pacientul ajunge și în toate celelalte locuri mai puțin accesibile care au fost create de prezența aparatului. Folosiți o perie de mână pentru a curăța toate zonele mai mari și zonele din jurul gingiilor cu mișcări vibrante.

Mulțumesc foarte mult pentru Mrs. Aneta Stryjová, DiS   https://www.dentalni-hygienistka.com